Lamtumira e fundit e veteranit të Lëvizjes dhe të Luftës Çlirimtare, Ilaz Selimi 

Nga Xhevat Bislimi Bashkëfamiljarë të dashur të bacës Ilaz! Shokë, bashkëveprimtarë e bashkëluftëtarë të Veteranit të Lëvizjes dhe të Luftës Çlirimtare! Farefis dhe bashkëkombës të nderuar! Sot, të gjithë ne…

Artisti, Agron Bajrami edhe me një ekspozitë pirografie

Qyteti i Aaraut ku jeton, Agron Bajramin, atë pos që e njeh si valltar e koreograf të pasionuar, tash ka rastin ta njoh edhe si piktor me një teknikë tejet…

112 vite nga lindja e Nënë Terezës

Sot më 26 gusht, është 112 vjetori i lindjes i një prej njerëzve më bujar që ka njohur historia njerëzore, Nënë Tereza. Anjezë Gonxhe Bojaxhiu e njohur zyrtarisht si Nënë…

Selman Kadria – Pushka që dridhi themelet e krajlëve të Serbisë

Nga Qerim Rexhaj Në varrezat e reja të fshatit Cerrcë, aty buzë rruge, në një varr që të bie në sy menjëherë, amshuar pushojnë eshtrat e Selman Kadrisë, trimit që…

 Me rastin e 23-vjetorit të zhdukjes së Ukshin Hotit

Nga Bislim Elshani: Ukshin Hoti si gur i provësShkëputur nga studimi i Gent Carrabregut: VARIACIONE HEGELIANE: ÇËSHTJA SHQIPTARE DHE IDEALIZMI REALIST HOTIANNë dialogun e famshëm platonik Gorgias, ndër veprat më…

NAIM SHQIPËRIA

Shkruan: Isuf Ismaili Njëqindeshtatëdhjetegjashtë (176) vjet më parë ka lindur bilbili i gjuhës shqipe, shkrimtari, vjershëtori ynë i madh Naim Frashëri, NAIM SHQIPËRIA.Një pjesë e shkurtër e reportazhit tim: „Në…

Mësuesi i Popullit Ndrecë Ndue Gjoka (1919-1946)

Nga Zef Ndrecaj Mirdita gjatë shekujve u shtyp nga shumë pushtues mizor. Posa ajo merrte veten, rritej, zhvillohej dhe lulëzonte ,prapë binte ne pozitë te vështir .Por ajo kurrë nuk…