Dy takimet e kryesisë së LAPSH-it, me Konsullatën e Republikës së Shqipërisë dhe mësimdhënësit

Dje, më 17.07.2021, kryesia e Lidhjes së Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë në Bavari – LAPSH, në Mynih të Bavarisë  mbajti dy takim të  rëndësishme, lidhur me procesin mësimor dhe vizionin…

Samiti i Arsimit dhe Aftësimit Profesional-VET Samit 2021

Me 29 dhe 30 qershor 2021, në Parkun e Inovacionit dhe Trajnimeve në Prizren, Klubi i Prodhuesve së bashku me Fondacionin Besa në Bavari, për herë të parë në Kosovë…

Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë (KKAD-ë) feston 4 korrikun

Sektori për informim i KKAD-së   Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë (KKAD-ë), përmes platformës virtuale festoi njëvjetorin e themelimit dhe në prani të anëtarëve të Këshillit paraqiti punën njëvjeçare.…

VËSHTRIM RRETH LIBRIT PAK FILOZOFI TE SHKRIMTARIT ARBEN KURTESHI

Nga Ma. Sc. Fatmir Halimi Shkrimtari Arben Kurteshi deri me tani njihet si poet dhe shkrimtar me librat e tij Tingujt e zemrës dhe romanin e tij të fundit Plisi.Libri…

“Shkolla Shqipe” – Zvicër

Njoftim për Aplikim Për inkuadrimin e mësueseve të rinj në procesin e mësimdhënies të gjuhës shqipe Të nderuar kolegë/e, Nisur nga fakti i kërkesave në rritje për hapjen e klasave…

Shtegtime nëpër Atdhe (CXXVII) – Ishmi – fshati i lashtë ku pushon Ibrahim Kodra

Nga Berat Luzha – Ishmi është qendër dhe Njësi Administrative e 10 fshatrave në kuadër të Bashkisë, të Rrethit dhe të Qarkut të Durrësit. Nën administrimin e saj Ishmi e…

Promovohen dy romane në Tetovë

Nga Sadije Aliti, Tetovë Krijimtaria letrare në prozë e dy romaneve u promovua në Tetovë në hapësirat e lokalit Shend e verë, “Donika-dielli do të shkëlqejë përsëri” i autorit Ismail…

Gjuha shqipe pa kufi, bashkëpunimi në mes të Shqipërisë dhe Kosovës është i rëndësishëm dhe për ne si mësuesë s’ka kufi – vetëm një gjuhë e një komb

Nga sektori i informimit të KKAD Dje, më 22 qershor 2021, Qendra e Botimeve për Diasporën organizoi aktivitetin “Mësuesit Shqiptarë në Diasporë”, me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën…

MENDIMI KRITIK I REXHEP QOSJES PËR POEZINË E SOTME SHQIPE

Më rastin e 85-vjetorit të lindjes „Rexhep Qosja,e ka ndarë përvojën,me bashkëkohësit,por, jo edhe rezultatet!“ fejtoni -I- HYRJE                               Në këtë punim, objekt shqyrtimi është mendimi kritik i Rexhep Qosjes…

PROFESOR DR.VAXHID SEJDIU, NJË SHËMBËLLTYRË ATDHETARIE

Në begatinë kulturës, arsimit e ndërgjegjes shqiptare, radhiten misionarët e gjuhës shqipe, mësuesit dhe veprimtarët shqiptarë në mërgatë, të cilët kanë vepruar e veprojnë me përkushtim e dashuri të madhe…

THOMAIDHA DHE DRITA E DASHURISË

Oh, kjo jetë me lëngje sysh, si pasqyrë shihet në lëng të kuq.Shiko, shiko si jam lidhur pas teje. Ti nuk më flet ( Th. Tanuçit). Nga BAKI YMERI –…

Fjala e mbajtur në Gostivar për Pranverën Shqiptare ’81-ës

Pranverës së Kuqe të vitit 1981-shes Nga Agim Sylejmani – Këtë vit po mbushen 40 vite që kur rrugët e qyteteve e të fshatrave të Kosovës dhe viseve tjera shqiptare…