THOMAIDHA DHE DRITA E DASHURISË

Oh, kjo jetë me lëngje sysh, si pasqyrë shihet në lëng të kuq.Shiko, shiko si jam lidhur pas teje. Ti nuk më flet ( Th. Tanuçit). Nga BAKI YMERI –…

Fjala e mbajtur në Gostivar për Pranverën Shqiptare ’81-ës

Pranverës së Kuqe të vitit 1981-shes Nga Agim Sylejmani – Këtë vit po mbushen 40 vite që kur rrugët e qyteteve e të fshatrave të Kosovës dhe viseve tjera shqiptare…

 Në Wattwil të Zvicrës, u bë prezantimi i librit “Shkolla Shqipe në Kantonin e St. Gallenit – vatër e bashkimit kombëtar” i mësuesit Vaxhid Sejdiu

Të dielën me datën 13 Qershor 2021, mësuesi Dr. Vaxhid Sejdiu prezantoi para mysafirëve, mësuesve dhe prindërve të shkollës shqipe librin “Shkolla Shqipe në Kantonin e St. Gallenit – vatër…

Në Watwil të kantonit të St.Gallen-Zvicër,u bë promovimi i librit të autorit Dr.Vaxhid Sejdiu me titull „Shkolla shqipe në kantonin e St.Gallen, vatër e bashkimit kombëtar“.

Dje, më 13.06.2021, në Watwil të kantonit të St.Gallen-Zvicër, në prani të bashkëkombësve, prindërve, aktivistëve, nxënësve dhe mësuesve, i pranishëm ishte dhe ambasadori i Republikës së Shqipërisë në Bernë, z.Ilir…

Akademikë, studiues e pedagogë nga Tirana e Shkupi vizitojnë Prekazin dhe nderojnë Dëshmorët e Heronjtë që me luftën, heroizmin dhe rënien e tyre shkruajtën faqe të lavdishme të historisë së Shqipërisë

Pas Konferencës Shkencore për Pranverën Shqiptare ’81, për vëllezërit tanë nga Shqipëria Nënë u organizuan vizita në Prekaz, ku u bënë homazhe tek varret e Jasharajve, mbi gjakun e të…

Shteti ynë Amë anëtar i Këshillit të Sigurimit të OKB – së – Fitore historike e politikës dhe e diplomacisë shqiptare

Lajmi i zgjedhjes së Shqipërisë si anëtare e përkohshme e Këshillit të Sigurimit të OKB u vlerësua si një mundësi historike dhe arritje e diplomacisë shqiptare. Shqipëria u votua të premten…

Tufë poezish nga profesor Fetah Sheholli

KULLAT TONA Shtëllunga tymi si valë detiS‘bënte dritë as vetë dielliVdekja kafshonte ditë e natëKullat tona shkrepnin flakëDhëmbë ujqish lëviznin nofullatSy të çartur mësynin shkabatShpirtprishur e kokëtërbuarKullat tona me gurë…

Dëshmia e shqiptarit çam për krimet dhe gjenocidin shtetëror grek në Shqipërinë e Poshtme – Çamëri

Çështja çame nuk është vetëm një çështje  e të Drejtave të Njeriut, por duke pasur dhe këtë brenda, ajo është ende një çështje, që kullon gjak, sepse akoma janë të…

Më 10 qershor të vitit 1878 u mbajt Kuvendi Themelues i Lidhjes Shqiptare e Prizrenit

Më 10 qershor të vitit 1878 u mbajt Lidhja Shqiptare e Prizrenit. Gjatë pranverës së vitit 1878, krahas hovit që mori lëvizja e protestës kundër Traktatit të Shën-Stefanit, ngadhënjeu edhe…

Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë përshëndet takimin e dy komisioneve, të Republikës së Shqipërisë dhe të Kosovës

Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë (KKAD), përshëndet takim e përfaqësuesevetë dy shteteve tona: Shqipëri dhe Kosovë për unifikimin e politikave të mësimdhënies dhemësim nxënies në Diasporë. KKAD-ë shpreson se…

Takim i rëndësishëm pune për unifikimin e politikave të mësimdhënies në Diasporë mes Shqipërisë dhe Kosovës

U zhvillua sot në ambientet e Kryeministrisë një takim i rëndësishëm pune për unifikimin e politikave të mësimdhënies në Diasporë mes Shqipërisë dhe Kosovës, si dhe vijimin e punës për…

Shfaqje e shkëlqyer në garat e nxënësve shqiptarë në Zvicër

Shkruan: Isuf Ismaili Arsimi dhe edukimi i nxënësve shqiptarë në frymën e jetësisë shqiptare me brumin kulturor e shpirtëror të kësaj jetësie,  është jo vetëm i rëndësishëm për të gjitha…