Mustafë Krasniqi-AQE TË PANJOHURA TË HISTORISË SË NDSH-së”

PJESA E DYTË  LUFTA TE URA E PESTOVËS, NJËRA NGA QËNDRESAT E ÇIÇAVICËS  Jeta pa qëllim është vdekje e parakohshme (Geto) Çiçavica njihet si një zonë apo mal i njohur…

Shkruan: Mustafë Krasniqi – MEDITIME TË PËRMALLSHME

Fejtoni nr. – V –      Kur flasim për poetikën si forcë e atdhedashurisë, nuk mund të mos shkruajmë për poetët të cilët me ngulm ju kanë përkushtuar krijimtarisë shpirtërore,…

MUSTAFË KRASNIQI- ANTOLOGJI E POEZISË MODERNE SHQIPE

 Hyrje               Autori, Mustafë Krasniqi, u lind në vitin 1966 në fshatin Shipitullë, Komuna e Kastriotit. Mësimet e para i mbaroi në vendlindje, të mesmen dhe studimet universitare në Prishtinë.…

Mustafë Krasniqi- Të krenuar me nxënësit e Nyrnbergut.

Program kulturo-artistik me nxënësit e LAPSH-it  në Nyrnberg të Gjermanisë, qytet i landit të Bavarisë, me mësuesen  Lume Daci Hoti  dhe aktivistin e përkushtuar Selim Hoti, në bashkëpunim me Këshillin…

Shkruan: Mustafë Krasniqi – ËNDRRA SHËTIT PA MUA…

Fejtoni nr. IV Te krijimtaria e poetit, atdhetarit dhe humanistit të çështjes kombëtare, Martin Çuni, shohim një angazhim  të fuqishëm të mendjes dhe bindjes së tij përkrah botës reale. Mbase…

Mustafë Krasniqi: – HEROI NË SHPIRTIN E POETIT

Fejtoni.nr. III    Kur flasim për heroin dhe shpirtin e poetit, lehtë mund ta hetojmë se sa thellë ka hyrë dashuria për heroin dhe në çfarë situatash gjendet pikërisht poeti?…

(Recension) – Lidhur me Përmbledhjen “Eshtrat pezull” të poetit Mustafë Krasniqi.

Shkruan: Brahim Ibish Avdyli: Kur e mora këtë përmbledhje, pas sa e sa vitesh, që ta redaktoj, më doli një punë e madhe, edhe pse isha në kulmin e punëve…

Tufë Poezish nga poeti, Mustafë Krasniqi

Nënëlokja e mekur Në heshtjeNa kafshon kohaRrezet i lëndojmëIkjet po na shterojnëDjepin e kullës së vjetër! Në heshtjePo e vrasim bukurinVirgjëresha në etje po mbetetKalorësi ka humbur rrugëMë kur do…

Mustafë Krasniqi: Një vështrim librit ”Trinomi i Lirisë”

Një vështrim librit ”Trinomi i Lirisë” Shkruan: Mustafë Krasniqi Krijimtaria letrare sikur viteve të fundin ka mbushur vitrinat e shtëpive botuese, po ashtu ka  rrit interesin e poetëve që denjësisht ju kanë…

Mustafë Krasniqi

Mustafë Krasniqi Mustafë Krasniqi shkollën fillore mbaroi në fshat, të mesmen në Prishtinë, fakultetin Filologjik, drejtimi  Gjuhë dhe Letërsi Shqipe ka të mbaruar në vitin 1992 në Prishtinë. Ka bashkëpunuar…

Vitrina e Librit Mustafë Krasniqi “Vështrime kritike për krijimtarinë letrare në diasporë”

INTERVISTË ME KRYETARIN E FONDACIONIT “BESA” NË BAVARI Z. ANTON KRASNIQI

Intervistoi: Mustafë Krasniqi –Për lexuesin: kush është z. Anton Krasniqi?   Anton Krasniqi: Sëpari, më lejoni ta përshëndes lexuesin tuaj dhe juve, që më nderuat me intervistën e fundvitit të…

Takimi i Krasniqit me personalitetet Institucionale të Kosovës,rreth shkollës shqipe në landin e Bavarisë.

 Më 17.12.2018, në Prishtinë, kryetari i LAPSH-KMPGJSH-së, në Bavari të Gjermanisë z. Mustafë Krasniqi,  pati takime zyrtare me përfaqësuesit e  Ministrisë së Diasporës dhe Investimeve Strategjike,  zëvendës ministrin z. Afrim…

Shembuj suksesi dhe risi në mësimdhënien e gjuhës shqipe në diasporë

Në aktivitetin “Shqipja në diasporë” të mbajtur më 26 nëntor 2022 në Tiranë, me temën: “Shembuj suksesi dhe risi në mësimdhënien e gjuhës shqipe në diasporë” Shkruan: Mustafë Krasniqi (Punimi…

Gjermani – hapet pika shkollore në Fürth të Republikës së Bavarisë

Shkruan: Mustafë Krasniqi    Në rrugën e përpjekjeve të mëdha për shkollën shqipe nuk kanë të ndalur, njëkohësisht as inkurajimin e prindërve për t’i dërguar fëmijët  në mësimin plotësues në…

Seminari dyditor në Munih të Gjermanisë, me temën: “Gjuha si pjesë përbërëse e identitetit të një kombi”

Shkruan: Mustafë Krasniqi Në Munih të Gjermanisë, më 22.10.2022 u mbajt seminari dyditor, në të cilin u shtjelluan disa tema të përmbledhura në dy pjesë: Pjesa e parë u titullua:…

Takimi i përbashkët i tri shoqatave shqiptare, të shkollës shqipe me mësim plotësues të gjuhës shqipe në Gjermani

Dje, më 9.10.2022, në Augsburg të Bavarisë u mbajt takimi i parë i tri shoqatave, përfaqësuese të shkollave shqipe në Gjermani: Me Lidhjen e Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë (LAPSh-i) në…

Nxënësit janë ata që e zbukurojnë Panairin e Librit!

Nga Vaxhid Sejdiu E vërtetë që Panairi i Librit, i cili u organizua para disa javëve, kaloi. Por kujtimet kanë mbetur te të gjithë ne. Ajo që më ra në…

Në Ustern të Zvicrës promovohet libri për veprën dhe jetën e Xhavit Hazirit

  Në Uster të Zvicrës u mbajt panair i librit, i dyti me radhë, i organizuar nga shoqata “Bashkimi”, ku disa prej autorëve dhe krijuesve të mërgatës, nga Shqipëria, Kosova…

MOS NA SHKATËRRONI SHQIPËRINË…

Shkruan: Mustafë Krasniqi MOS NA SHKATËRRONI SHQIPËRINË… Mbi universin peshon një bardhësiE, mbi të një fuqi e gjithësisë,që jap shpresë botës së njerëzimittë jetë vetja, thjesht me zemër të pastër.…