Isuf Ismaili: Festa e shkollës shqipe

Në historinë e popullit shqiptar ka ngjarje shumë të rëndësishme për kohën kur kanë ndodhur, por edhe rrezatuese dhe dritëhedhëse edhe në ditët tona. Njëra nga këto ngjarje që ka…

Isuf Ismaili: Disa përpiqen ta pështyjnë diellin, por pështyma ju bie në fytyrën e tyre

Gjuha letrare shqipe dhe flamuri kombëtar shqiptar na kanë njëjtësuar, na njëjtësojnë dhe do të na njëjtësojnë pikërisht si popull e si komb, si një Shqipëri e tërë e natyrshme,…

Isuf Ismaili

Hapet «Shkolla Shqipe» në Affoltern të Zyrihut!

…Shihni sa bukur këta fëmijë edhe pse të lindur larg atdheut, shfletojnë shkronjat e shqipes me qëllim që ta mësojnë gjuhën e nënës – gjuhën shqipe. A ka gjë më…

NAIM SHQIPËRIA

Shkruan: Isuf Ismaili Njëqindeshtatëdhjetegjashtë (176) vjet më parë ka lindur bilbili i gjuhës shqipe, shkrimtari, vjershëtori ynë i madh Naim Frashëri, NAIM SHQIPËRIA.Një pjesë e shkurtër e reportazhit tim: „Në…

LEQET E HOTIT – RRUGA PANORAMIKE ME BUKURI TË JASHTËZAKONSHME

Shtegtime nëpër Atdhe (CLXXXV) Nga Berat Luzha Një bukuri e rrallë, një befasi që të rrëmben të tërin sapo e sheh, është pjesa e rrugës mes një natyre të paprekur,…

Akademia e Studimeve Albanologjike: Konferenca e përbashkët shkencore “Një komb, një gjuhë”

Akademia e Studimeve Albanologjike: Sipas njoftimeve që i morëm nga Akademia e Studimeve Albanologjike në Tiranë, para dy ditësh u mbajt në Prishtinë, në Institutin Albanologjik: “Konferenca e përbashkët shkencore…

«Shkolla Shqipe» në Zvicër, hap pikën shkollore të radhës, në Sempach, të Kantonit të Luzernit

Të mërkurën, me datën 16 mars 2022 “Shkolla Shqipe” në Zvicër hapi dyert e mësimit në gjuhën amtare edhe në pikën shkollore në  Sempach të kantonit të Luzern-it. A ka…

Takim virtual e festiv për Ditën e Mësuesit, 7 Marsin

Nga Isuf Ismaili Harmonia festive e për 7 Marsin, Ditën e Mësuesit, Festën e Shkollës Shqipe, i mblodhi mësimdhënësit, drejtuesit e organizatorët e shkollave shqipe në mërgatë. Më, 6 mars…

Ambasada e Shqipërisë organizoi një takim mbresëlënës për 7 Marsin në Cyrih

7 Marsi, një festë që na bashkon në shërbim të mësimit shqip Nga Isuf Ismail Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Zvicër, organizoi një takim festiv me mësuesit dhe veprimtarët…

«Shkolla Shqipe – Zvicër» hap pikën shkollore të radhës në Erlen, të Kantonit të Thurgau-t

Nga një vendbanim në tjetrin, nga njëri skaj i Zvicrës në tjetrin, “Shkolla Shqipe” në Zvicër vazhdon me hapjen e pikave tjera shkollore. Thënë shkurt aty ku punohet me përkushtim…

Hapet “Shkolla Shqipe” në Kirchberg të Kantonit të Bernës

“Shkolla Shqipe” në Zvicër hap edhe një pikë shkollore, atë në Kirchberg të Kantonit të Bernës. Përpjekjet e koordinatorit dhe mësuesit Vaxhid Sejdiu, së bashku me prindërit dhe Këshillin e…

U mbajt Kuvendi i Dytë i “Shkollës Shqipe “ në Zvicër

Shkolla shqipe ZvicërSektori për Informim Të dielën me datën 30 janar 2022 u mbajt Kuvendi i Dytë i “Shkollës Shqipe” në Zvicër, në të cilën Kuvend u prezantuan përpjekjet, angazhimet…

Mirënjohje për vatrën tonë arsimore ”Shkolla Shqipe” në Zvicër nga Radio Kosova e Lirë

Shkruan: Isuf Ismaili Radio Kosova e Lirë është dhe mbetet e përkushtuar gjithmonë për të realizuar misionin atdhetar që nga themelimi i saj në kohën e UÇK – së heroike,…

Vepër me taban atdhetarie

Shkruan: Isuf Ismaili Kumtesë, për veprën: “Kujtime të ndritura të kohëve të errëta”  ─ vepër e shkruar nga Fitim Fitimi Në pasurinë e botimeve të krijimtarisë atdhetare e  përshkuar fund…

Në Kantonin e Zyrihut në Zvicër u organizua seminari me temë: “Si të masivizojmë mësimin e gjuhës, historisë dhe kulturës shqiptare” .

Një seminar i frytshëm dhe i dobishëm në shërbim të organizimit të “Shkollës Shqipe” në Zvicër Mësuesit e “Shkollës shqipe” në Zvicër, pjesëmarrës të seminarit Zyrih 2021 Qëllim i këtij…

Hapet shkolla shqipe edhe në Seebach të Kantonit të Cyrihut

Nga Isuf Ismaili Në këtë fillim tetori të vitit 2021, nxënësit e Shkollës Shqipe në Buchwiesen, të Seebachit, në Kanton e Cyrihut, filluan mësimet në gjuhën shqipe. Kjo ditë ishte…

ZANORET (Vokalet)

Nga Isuf Ismaili Zanoret janë tinguj të plotë, por edhe të pavarur. Veçorinë e zanoreve është e rëndësishme ta kuptojmë që në hapat e parë të mësimit të gjuhës standarde shqipe.…

Një vepër e shkëlqimit arsimor dhe frymëzimeve atdhetare

Fëmijët në përgjithësi janë si ajo ara e pëlleshme, në të cilën zë shumë shpejt fara e hedhur, prandaj është e domosdoshme që fara e gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare…

Ka fillua procesi mësimor në shkollat shqipe, në qytetin e Schaffhausenit të Zvicrës

Nga mësuesi Isuf Ismaili Gjuha shqipe është e do të jetë, gjithmonë shenja më mirë, shija më e ëmbël e shqiptarit kudo që ai gjendet Nxënës të dashur, nga zemra…