Një vepër e shkëlqimit arsimor dhe frymëzimeve atdhetare

Fëmijët në përgjithësi janë si ajo ara e pëlleshme, në të cilën zë shumë shpejt fara e hedhur, prandaj është e domosdoshme që fara e gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare…

Ka fillua procesi mësimor në shkollat shqipe, në qytetin e Schaffhausenit të Zvicrës

Nga mësuesi Isuf Ismaili Gjuha shqipe është e do të jetë, gjithmonë shenja më mirë, shija më e ëmbël e shqiptarit kudo që ai gjendet Nxënës të dashur, nga zemra…

Përurimi i veprës së profesor Vaxhid Sejdiut, një shëmbëlltyrë atdhetarie

Nga Isuf Ismaili Në begatinë kulturës, arsimit e ndërgjegjes shqiptare, radhiten misionarët e gjuhës shqipe, mësuesit dhe veprimtarët shqiptarë në mërgatë, të cilët kanë vepruar e veprojnë me përkushtim e…

Në Berne të Zvicrës, sot ambasada shqiptare ka shpërndarë shpërblimet e fituesve të konkursit për fëmijët

Më 6 qershor 2021, në Ambasadën e Republikës së Shqipërisë në Bernë, për nxënësit e Shkollës Shqipe në Zvicër, u shpërndanë çmimet e fituesve të konkursit të hapur me rastin…

Shfaqje e shkëlqyer në garat e nxënësve shqiptarë në Zvicër

Shkruan: Isuf Ismaili Arsimi dhe edukimi i nxënësve shqiptarë në frymën e jetësisë shqiptare me brumin kulturor e shpirtëror të kësaj jetësie,  është jo vetëm i rëndësishëm për të gjitha…

Shkëlqen edhe një vatër e re për mësimin gjuhës shqipe në Lozanë të Zvicrës

Shkruan: Isuf Ismaili – Gjithnjë e më shumë po marrim lajme të gëzuara, se po hapen dyert e shkollave në Zvicër për mësimin e gjuhës shqipe.Në punën dhe veprimtarinë e…

Shkrim për bilbilin e gjuhës sonë – Naim Frashëri

“Është turp të mos dijë shqiptari gjuhën e tij e të mos e këndojë e ta shkruajë“-N.Fërashëri Sudiuesi, profesori, gjuhëtari i nderuar e atdhedashësi i shquar Eroll Sejdiu ka shkruar…

Në Rorshaherberg të Zvicrës, hapet një klasë për mësimin e gjuhës shqipe

Shkruan: Isuf Ismaili – A ka lajm më të gëzuar se ky! Të mërkurën u hap edhe një klasë, në shkollën e vendbanimit  Rorschacherberg (Rorshaherberg) në Zvicër, ku do të…

NJË VEPËR QË E SHTON BEGATINË KULTURORE E ATDHETARE

(Vepër e Mustafë Krasniqit, për heroin Xhavit Haziri: “ATDHETAR I SHTIGJEVE TË LIRISË – XHAVIT HAZIRI “ ) Shkruan: Isuf Ismaili – Dëshmorët dhe heronjtë janë të pavdekshëm, se e…

Gjuha shqipe për ne shqiptarët është gjuhë e zemrës

Kur kam qenë në vendbanimet, katundet arbëreshe në Itali, duke i dëgjuar fjalët arbëreshe, duke e përjetuar atë dashurinë vëllazërore që ata shfaqnin, duke dëgjuar këngët e mallit, të vajimit…

Pena e shkëlqyer e profesor Vaxhid Sejdiut dhe përkushtimi i tij në Shkollën Shqipe

Shkruan: Isuf Ismaili – Puna e veprimtaria kulturore, arsimore, letrare, shkencore, filologjike, në përgjithësi është në radhë të parë një lidhje e fuqishme shpirtërore e njerëzve të ndërgjegjshëm me zhvillimet…

Mishërimi i së vërtetës historike dhe përkushtimi artistik në romanin, “Guri i Betimit”

Shkruan: Isuf Ismaili Në historinë e letërsisë mbeten gjithmonë ata shkrimtarë, që kanë shkruar me një përkushtim të madh letrar, gjuhësor, shoqëror e të njerëzishëm, duke i përmbledhur ngjarjet e…

Ndjenja gjuhësore dhe mënjanimi i gabimeve drejtshkrimore

Nga Isuf Ismaili (Disa nga gabimet më të shpeshta drejtshkrimore e drejtshqiptimore në gjuhën shqipe) Të shkruajmë dhe ta përvetësojmë sa më mirë gjuhën shqipe, gjuhën letrare, është një nga…

Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Bernë, një vatër e ngrohtë për të gjithë shqiptarët

Në Ambasadën Shqiptare në Bernë, na priti dhe na uroj mirëseardhje ambasadori z. Ilir Gjoni, i cili i kishte ftuar mësuesit e shkollës shqipe në Zvicër për dy arsye, një…

Mësues në Diasporë / Vaxhid Sejdiu: Gjuha amtare, detyrim mbarëkombëtar

Vaxhid Sejdiu është një nga mësuesit e gjuhës shqipe më të angazhuar në Zvicër, me mbi 20 vite përvojë mësimdhënie të gjuhës shqipe. Nga viti 1999 është mësimdhënës i rregullt…

Shkolla shqipe në mërgim dritë e diturisë, por edhe dritë qenësisë shqiptare.

Nga Isuf Ismaili – “Ne, shqiptarët, duhet ta ruajmë me kujdes gjuhën tonë, si një pishtar të denjë, që të mos na shuajnë erërat armike, që na shpërndanë në dhe…

“Ti Shqipëri më jep nderë, më jep emrin shqiptar”

Nga Isuf Ismaili Një pjesë e shkurtër e reportazhit tim: “Në vendlindjen e vëllezërve Abdyl, Naim e Sami Frashëri”E zgjodha pjesën më të mirë. Frashëri, vend i shenjtë i Shqipërisë“Shqipëri…

Kontakt

FAQJA URA E BASHKUAR Administratore e PërgjithshmeM. sc .Arjeta Krasniqi Mustafë KrasniqiRredaktor i përgjithshëmemaili: infouraebashkuar@gmail.com Redaktor gjuhësorIsuf Bytyçibytyci.i@outlook.de Faqja www.uraebashkuar.com menaxhohet nga redaksia e saj, ku dhe fton të gjithë…

Mustafë Krasniqi- Shkolla Shqipe dritare për fëmijët shqiptarë të Diasporës

Intervistoi: Mustafë Krasniqi Intervistë me Vaxhid Sejdiun – mësues i shkollës shqipe në Zvicër dhe veprimtar i arsimit shqip. Ai do të flasë në lidhje me përpjekjet për hapjen e…

Të flasim me një zë, të kemi vetëm Një zë, atë të bashkimit.

“Edhe dega, kur shkëputet nga trungu qan, bërtet, bën “ krrau” … Po kërcet edhe trungu, bir, qan bërtet…” Drama: “ Gjaku i arbrit ” Fadil Kraja Shkruan: Isuf Ismaili…