PËR JU

Nga: Anila Kadija PËR TY Ty që pasionit i ke vënë emrin kohëdhe kohën e kthen në dritë.Ty që nuk të mërzit pritja,tek çdo ditë e ke shpresën,që ta kthesh në energji.Pa mbajtur të fshehur lodhjen apo dhimbjen,nga një zhgënjim […]

NËNËS SIME

Nga: Herman Hesse Hermann Hesse është njëri nga shkrimtarët më të shquar gjermanë, të shekullit të XX-të. NËNËS SIME Kaq shumë kisha për të të thënëPo mbeta larg e larg mërguarNë këto ditë, e dashur Nënë,Më mirë ti më ke […]

Aurë qytetëse

Poezia fituese në”Drini Poetik” Nga Sanije Ahmeti Dubova Aurë qytetëse Në heshtje mbledh sonte yjetI marr fshehurazi i vë në gjiMbrapa lulefustani im kujtim vasherieAurë qytetëse griMë zë malli në sheshmë zë malli per tye bëhesh ujë detrashStinë ëndrrash për […]

TELI I LAHUTËS

Tufë Poezi nga Sahit Shala Shqipja dhe Shqiponja(Për fëmijë) Unë jam Shqipja ,kjo është ShqiponjaUnë Shqipëria ,kjo KosovaNe gjithnjë shumë jemi dashtëPor s’na lenin me u bë bashkë! Por ne kem dhe motra tjera,qe jetojnë në disa treva.Do tua them […]

“ARENA E DHEMBJEVE”

Tufë poezi nga Brahim Ibish AVDYLI OSHËTIMA E KËNGËS Është zë i trishtueshëmmjaft melankolik- me vetminë e erëravee stuhitë e dhembjesnë atë degë të pritjes… Sa e gjerë hapësiraanë e përtej këngësme atë tel të këputur derisa nuk i shohme […]

Tufë poezi nga Berat Luzha

Tufë poezi nga poeti, autori i disa librave, ish i burgosur i ndërgjegjes, ushtar i UÇK-së, veprimtar i palodhur i kauzës shqiptare, Berat Luzha. Autorin e këtyre vargjeve e shohim kudo e gjithkund, sidomos kur flitej dhe veprohej për atdheun, […]

Poezi nga Ylli Meçe

POSHTË URËS ATY MBI LUMËBARDH (Mitrovicës së plagosur) Shëëëëët… e plagosur po fle një urë, mbi kurrizin e kohëve të marra Me armë,helmeta e tela fort në të dy skajet këmbë e kokë lidhur trupin Përgjumësh ” qyteti sonambul” gdhihet […]