30 vjetori i mbajtjes së Mbledhjes së III të Përgjithshme të LPRK

Nga Ramadan Avdiu Fjalim i mbajtur në Institutin e Historisë, në Akademinë e organizuar me rastin e 30 vjetorit të mbajtjes së Mbledhjes së III të Përgjithshme të LPRK-së, mbajtur…

Shqipëria dhe Kosova prezantojnë tekstin e përbashkët- „Gjuha shqipe dhe kultura shqiptare”, Niveli I

Qendra e Botimeve për Diasporën, në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit dhe Sportit të Shqipërisë, Ministrinë e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit të Republikës së Kosovës, Ministrinë për Evropën dhe…

Të vetëdijesohemi për rëndësinë e festave të Nëntorit

Nga Edonë Madani Festat e Nëntorit po afrojnë! Uroj që shkollat, shoqatat dhe të gjitha institucionet të kenë filluar përgatitjet për aktivitete jo vetëm argëtuese, por edhe me qëllim zgjimin…

Akademi mirënjohjeje për Shyqri Nimanin, artistin unik në fushën e arteve krijuese me një opus multidisiplinar

Në qytetin e Gjakovës ditë më parë u mbajt Akademi mirënjohjeje për Prof.Dr. Shyqri Nimanin, organizuar në 80 vjetorin e tij të lindjes dhe 60 vjetorin e opusit multidisiplinar, nga…

IN MEMORIAM

Gjeniu i vargut lirik (Kushtuar poetit Adem Zaplluzhes,me rastin e një vjetorit të vdekjes tij) Nga Bedri Neziri IN MEMORIAMGjeniu i vargut lirik Qëndronte mbështeturPër rrapin e atdheutNë një bllok…

Shtegtime nëpër Atdhe – Vau i Dejës – qyteti i ndërtuar mbi qytetin e zhdukur mesjetar

Vau i Dejës – qyteti i ndërtuar mbi qytetin e zhdukur mesjetar Nga Berat Luzha Qyteza e sotme Vau i Dejës është qyteti i dikurshëm mesjetar i zhdukur i Dejës…

“RRUGA E VËSHTIRË E FATLUM SELISHTËS”,  TË BISLIM ALIUT

VËSHTRIM PËR ROMANIN Rruga e vështirë drejt një fati të lumtur Shkruan: Ma. Sc. Fatmir Halimi Duke pas parasysh se shkrimtari dhe piktori i njohur Bislim Aliu me një përvojë…

Dy filma shqiptarë në Festivalin e Stokholmit

Në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në Stokholm që mbahet nga 10-21 nëntor në kryeqytetin suedez do të shfaqen 100 filma nga 48 vende të ndryshme në kinema si dhe në…

Grupi suedez kërkon që Dua Lipa të përfaqësojë Britaninë në Eurovizion

ABBA kanë zbuluar se janë të prirur të shkruajnë këngën reprezentuese të Mbretërisë së Bashkuar në Eurovision – por duan që Dua Lipa ta këndojë atë. Pop-grupi suedez e di…

SOT U MBAJTËN TAKIMET LETRARE TË FESTIVALIT KOMBËTAR TË LETËRSISË NË PODUJEVË

Shkruan: Ma Sc. Fatmir HALIMI Në takimet letrare të Festivalit kombëtar të letërsisë në Podujevë, për poezinë më të mirë, vendin e parë e mori poezia “Gruas” e Abdullah Zenelit…

Epopeja e Kodrës së Diellit

Nga Ramadan Avdiu Më 2 Nëntor po bëhen 32 vjet nga dita kur eskadronët e vdekjes të UDB-së, policisë e ushtrisë jugosllave, si dhe kuislingëve shqiptarë, bashkëpunëtorëve besnik të tyre…

RRAPËLLIMA

Nga Emin Z. Emini “ka sall një çast kur rrapëllon diçka”*ndodh e të rrapëllon diçka në gjoksthellë diku thëllë në brendipa mundur t’ia përcaktosh atdheunas e di dotnë është kumt…