Shtegtime nëpër Atdhe

Zogaj – fshati turistik i peshkatarëve Nga Berat Luzha Zogaj është një fshat i vogël në perëndim të qytetit të Shkodrës, në bregun e liqenit të Shkodrës dhe në këmbët…

U inaugurua Qendra “Illyria” në Bronx për mbarë Diasporën Shqiptaro Amerikane

Nga Keze Kozeta Zylo Në se doni të shkoni shpejt, shkoni vetëm. Në se doni të shkoni larg, shkoni të bashkuar Dita e diel në Bronx ishte një dite e…

Vazhdon zgjerimi i Shkollës shqipe në Bavari

Nga I.Bytyçi Në Dingolfing dhe Landau të Bavarisë, në Gjermani edhe në këtë vit shkollor, filluam me kohë mësimin plotësues në gjuhën shqipe, thotë aktivisti i palodhur z. Tefik Jaha.…

NË MUNIH TË BAVARISË VAZHDOJNË AKTIVITETET PËR MËSIMIN PLOTËSUES TË GJUHËS SHQIPE

Shkruan: Mustafë Krasniqi Takimi i LAPSh-it për fillimin e vitit shkollor Dje, më 19.09.2021, në Munih të Republikës së Bavarisë, në Gjermani, Lidhja e Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë mbajti takimin…

Një vepër e shkëlqimit arsimor dhe frymëzimeve atdhetare

Fëmijët në përgjithësi janë si ajo ara e pëlleshme, në të cilën zë shumë shpejt fara e hedhur, prandaj është e domosdoshme që fara e gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare…

Atdhetari vizionar Metush Krasniqi

Nga Prof. Dr. Hysen Matoshi Të nderuar të pranishëm, veprimtarë të çështjes kombëtare, përfaqësues institucionesh, familjarë të dëshmorëve, fort të nderuar familjarë të atdhetarit Metush Krasniqi, Në këtë aktivitet të…